Chichateau


Fabula Lagum

Fabula Lagum

3.180,00 RSD

ChiChardonnay

ChiChardonnay

3.504,00 RSD

Fabula Mala Crvena

Fabula Mala Crvena

1.824,00 RSDChichateau priča o prijateljstvu

Chichateau je nastao udruživanjem četiri životna i vinska prijatelja, “domaćin” garaže Đorđe Stojšić iz Srema, Bojan Dodevski iz Makedonije, Ramazi Inaišvili iz Gruzije i Vladimir Čupić iz Beograda. Četiri prijatelja su izračunali koliko godišnje popiju vinu i shvatili su da im je najisplativije da naprave svoje vino.
Vinariju su hteli nazvati Chateau Šišatovac, ali im se nije slagalo, pa su te dve reči spojili u Chichateau, što sa jedne strane ukazuje na Šišatovac kada se izgovori, a takođe aludira na Chateau što je francuska reč za dvorac, kako se u Francuskoj zovu velika većina Vinarija i imanja pod vinogradima. Uspeli su da osposobe vinograd iz 1960. godine i na tom imanju i sve je počelo.
Najveću popularnost su dobili zbog svojih unikatnih naziva vina, boca i etiketa. Tu je ChiChardonnay , koji je ponos vinarije i ima izdeformisanu bocu zbog čega je i unikatan, jedno rame na boci je niže. Ljubav prema Sremu oseća se u čitavoj Chichateau priči, kao i ljubav prema vinu, sam dizajn od etiketa do boca, koje su drugačije i upečatljive, probudiće u Vama želju da ih probate.