Pravi Med


Bagremov med

Bagremov med

1.210,00 RSD

Lipov med gift box

Lipov med gift box

2.145,00 RSD

Bagremov med gift box

Bagremov med gift box

2.255,00 RSD

Lipov med

Lipov med

1.100,00 RSDPravi med

Med se sastoji od različitih šećera, pretežno fruktoze i glukoze i drugih supstanci kao što su organske kiseline, enzimi i čvrste čestice koje dospevaju u med za vreme njegovog nastajanja. Med može da bude tečne ili viskozne konzistencije, delimično ili potpuno kristalisan, a boja meda može da varira od svetložute do tamnobraon.
Miris i ukus meda variraju u zavisnosti od vrste biljaka od kojih potiče. Na našem podneblju najčešći su: cvetni, livadski, šumski, bagremov, lipov, suncokretov, lucerka.
Sirovi prirodni med je onaj koji se dobija ceđenjem meda iz ramova-saća korišćenjem vrcaljke koja ekstrahuje med delovanjem centrifugalne sile. On nije filtriran, niti pasterizovan.
Ali, čime to med utiče na zdravlje i imunitet organizma? Sirov prirodni med sadrži 22 amino-kiseline, 27 minerala (gvožđe, cink, kalcijum, magnezijum, selen…), 4 vitamina (B6, tiamin, riboflavin i niacin) i veliki broj enzima. Jedna supena kašika meda sadrži oko 64kcal., 17,3g šećera i 0g masti, vlakna, proteine.
Značaj minerala i vitamina koji su sadržani u pravom sirovom medu nesporan je u jačanju imunog odgovora, ali bilo čiji imunitet ne stvara se odjednom, on se gradi postepeno i dugoročno. Zato, ako do sada nismo, sada je krajnje vreme da počnemo da se ponašamo skladno tome. I imajmo svi u vidu, zdrava ishrana, unos vitamina i minerala, redovno uzimanje meda daće rezultat, ali potpuni zdrav efekat na naš organizam, možemo postići samo ukoliko to kombinujemo sa zdravim načinom razmišljanja i redovnim vežbanjem i fizičkim aktivnostima.